Dünyayı, çevremizi, yaşananları, hayatı ve olup biteni birlikte fotoğraf karelerine sığdırmaya çalışacağız. Belgesel Fotoğraf Atölyesinin yürütücüsü, belgesel alanın profesyonellerinden Burcu Göknar. Belgesel fotoğraftaki ön hazırlıklar, kişisel dilin oluşturulması, ‘an’ın önemi, fotoğrafları seçme ve sıralama gibi konularda, belgesel kültürüne bakışın yer aldığı atölye, fotoğrafı ‘anlamak’ ve ‘anlatmak’ için kullanmak isteyenlerin atölyesidir.
Atölye yürütücüsü: Burcu Göknar
Süre: 4 Hafta / 10 Saat
Hafta içi Grubu
Hafta içi Perşembe Akşam: 19.15-21.45
ATÖLYE ÜCRETI: 350 TL
Ücrete; teorik ve uygulamalı eğitim, ders notları, atölye danışmanlığı, ‘Katılım Belgesi’ dahildir. KDV hariçtir.
Atölye sonunda Fotoğraf Ağacın’da çalışmaların sergilemesi gerçekleşecek ve sergi bir kitap haline getirilerek yayımlanacaktır.
BU ATÖLYEDE NELER ÖGRENECEGİM?
1. Hafta:
Neden belgeliyoruz? Hatırlamak için mi? Unutmak için mi? Ne ile belgeliyoruz? Belgesel yaklaşıma uygun ekipmanlar bakış, öneriler. Neden Foto-röportaj yöntemiyle çalışıyoruz? Her katılmcının daha önceden çekmiş olduğu 5 fotoğrafın yorumlanması ve haftalık çekim çalışmasının belirlenmesi.
2. Hafta:
Tarihi sadece fotoğraflarla okuyabilir miyiz? Çeşitli örnekler. Sosyal Belgesel Fotoğrafın tarihteki gelişim süreci. Çalışılan konuların, değerlendirilmesi. Bir sonraki çekimde gerçekleşmesi beklenen görüntüler üzerine yorumlar.
3. Hafta:
Fotoğrafçı kimliğiyle ‘tanık’ olmak nedir? Özgün bir fotoğraf dili nasıl gerçekleştirilir? Çalışılan konuların, değerlendirilmesi. Bir sonraki çekimde gerçekleşmesi beklenen görüntüler üzerine yorumlar.
4. Hafta:
Nasıl fotoğraf serisi oluşturulur? Çekim aşamasında ve fotoğrafların bilgisayarda düzenlemesi ve masabaşı mesaisinde nelere dikkat edimeli? Tematik ve görsel bütünlük nasıl sağlanır? Çalışmaların değerlendirilmesi.
Atölye sonunda Fotoğraf Ağacın’da çalışmaların sergilemesi gerçekleşecek ve sergi bir kitap haline getirilerek yayımlanacaktır.